Geslaagde try-out voor ONSK

1Op zaterdag 24 maart trad Slagwerkgroep Neerbosch-Oost op in een volle zaal van de Stedelijke Muziekvereniging Huissen. Zij waren daar te gast samen met Slagwerkgroep Volharding en de jeugd van Volharding. Voor de slagwerkers van Neerbosch-Oost was het een try-out voor het ONSK, waar zij ‘Kunga’ van Henk Smit zullen spelen. Extra bijzonder was dit optreden voor debuterend Slagwerkgroep bij Neerbosch-Oost: Marc. De kop is eraf!

Na een traditionele opening van de slagwerkers van de Stedelijke Muziekvereniging onder leiding van Mike de Geest, was het na een changement de beurt aan Slagwerkgroep Neerbosch-Oost. Het concert werd geopend met een werk geschreven door dirigent Melvin Puijn, waarbij de djembé’s centraal stonden. De opening werd kracht bij gezet met maar liefst drie XXL confettikanonnen. De opening had daarmee veel weg van de opening van de Sla je Slag Cup 2017. Na de opening bracht de Slagwerkgroep ‘Kunga, for Jibi‘, geschreven door Henk Smit voor de ritmische middenklasse van het ONSK 2018. Het optreden werd afgesloten met ‘Galapagos’ van Martijn Oostra, speciaal geschreven voor Slagwerkgroep Neerbosch-Oost.

Try out concert HuissenOok Volharding Huissen bracht een stuk dat gespeeld zal worden op het ONSK: ‘The Legend of Mount Bromo’ van Neil van der Drift. Melvin Puijn telde af voor het afsluitende werk: ‘Elements’, geschreven voor het ONSK van vorig jaar door Martijn Oostra. De jeugdafdeling van Huissen, onder leiding van Nick Verburgt liet zien dat de jeugd flink wat in hun mars heeft! Het publiek werd getrakteerd op een modern en groovy programma.

Klik hier voor een uitgebreid fotoverslag!