Opleiding

Sinds 2015 heeft Slagwerkgroep Neerbosch-Oost een actieve opleiding, waarbij enthousiaste kinderen in de leeftijd vanaf 8 jaar de opleiding tot slagwerker volgen. Ook bieden wij opleiding aan voor volwassenen. Oefenen op oefenpadjes? Nee! Dat doen we bij de Slagwerkgroep niet. Lessen worden gegeven op een echte snaredrum en om thuis te oefenen kan er in overleg met de ouders een snaredrum geleend worden. In aanloop naar het A-diploma stromen de kinderen door naar de Slagwerkgroep.

Jeugdgroep

De lessen worden verzorgd door Danny Thewissen en Tim Jacobs en vinden plaats op de vrijdagavond. Een les duurt 20 minuten, er wordt uitgegaan van 40 lessen per jaar.

Docenten
Danny ThewissenDanny Thewissen (1986) heeft zijn roots in Limburg. Hij is ‘opgegroeid’ bij een van Limburgs vele fanfares bij de slagwerksectie. Sinds 2017 is hij lid van Slagwerkgroep Neerbosch-Oost, waar hij inmiddels ook in het bestuur zit als algemeen bestuurslid. Binnen de Slagwerkgroep speelt hij zowel ritmisch als melodisch slagwerk.
Danny verzorgd sinds 2019 de ritmische lessen.

onsk-2019Tim Jacobs (1996) heeft ook zijn roots in Limburg. Zijn ervaring loopt spreidt zich uit over verschillende slagwerkgroepen, harmonieën en projectorkesten. Tim is sinds 2018 lid van Slagwerkgroep Neerbosch-Oost en heeft sindsdien veel activiteiten ontplooid binnen verschillende commissies. Binnen de Slagwerkgroep speelt Tim ook ritmisch slagwerk, maar richt hij zich voor op het melodische slagwerk.
Tim verzorgd sinds 2019 de melodische lessen.

Aan de rechterkant van de pagina kunt u uw kind opgeven voor een gratis proefles bij Danny of Tim.

Workshops
De Slagwerkgroep verzorgd ook slagwerk workshops voor basisscholen in de bovenbouw. Wilt u ook slagwerk workshops op uw school? U kunt dan contact met ons opnemen via onze contactpagina en dan kunnen wij u een passend aanbod doen.


Financiële ondersteuning voor ouders
Ouders/verzorgers van schoolgaande kinderen in de leeftijd van 4 tot 18 jaar, die in de gemeente Nijmegen wonen, kunnen een beroep doen op Leergeld Nijmegen indien zij bepaalde voorzieningen voor hun kinderen niet kunnen betalen en een aantoonbaar inkomen hebben dat beneden 120%-130% van het bijstandsniveau ligt.

Meer hierover leest u op de website van Leergeld Nijmegen.

Wij hebben meerdere malen workshops verzorgd voor:
Basisschool De Kleine Wereld Nijmegen
Basisschool De Geldershof Lent
Basisschool De Hazesprong Nijmegen
OBS De Dromedaris Beuningen