NEDERLANDS KAMPIOEN: Slagwerkgroep verrast met vernieuwend programma

NK2017Slagwerkgroep Neerbosch-Oost is op zaterdag 20 januari 2018 NEDERLANDS KAMPIOEN 2017 geworden in de 2e divisie marcherende slagwerkkorpsen. In een thuiswedstrijd werden er 81,34 punten behaald op de mars en maar liefst 87,5 punten voor het concertwerk. Het NK 2017 werd gehouden in het nabij gelegen Wijchen in de nieuwe Arcus Sporthal. De deelname van de Slagwerkgroep werd goed ontvangen door het publiek en de aanwezige pers.

NK2017Zo ontspannen zijn de Slagwerkers  nog nooit op concours geweest. ’s Ochtends nog een keer het concertwerk doorspelen in Wijkcentrum De Schalmei en met de auto’s richting Wijchen, een kwartiertje rijden. Aangekomen in de hal was er nog tijd om in te spelen en te wennen aan de akoestiek van de sporthal. Tijdens het inspelen vond er een uitgebreid interview plaats met voorzitter Hans Kersten en dirigent Melvin Puijn. Omroep Gelderland was aanwezig om verslag te doen van het enorme contrast tussen de traditionele optredens en het vernieuwende programma van Slagwerkgroep Neerbosch-Oost.

NK2017De Slagwerkers gaven de opmars vorm onder leiding van tambourmaître Sander Thoonen, waarna zij klaar gingen staan voor het concertwerk ‘Galapagos’. Galapagos is door Martijn Oostra geschreven in opdracht van de Slagwerkgroep, met filmische muziek met mooie melodieën, treffende tempowisselingen en heerlijke grooves. Nadat dirigent Melvin Puijn had afgeslagen, vervolgde de Slagwerkers kun optreden met de door dirigent geschreven mars ‘Downwood Walk’. Tijdens de beoordeelde mars werd het publiek getrakteerd op verschillende marsdisciplines, waaronder een quickmarch en een slowmarch. Ook in deze mars kwamen tempowisselingen en diverse maatsoorten voorbij. De meeste aandacht ging uit naar de bijzondere samenstelling van de groep; zo liepen er twee Slagwerkers met een djembé.

26814727_1722644577756685_8585170939890462088_nTijdens de finale werden de prijzen uitgereikt en de juryrapporten overhandigd. De Slagwerkers onder leiding van Melvin Puijn waren bijzonder tevreden met de geleverde prestatie, waarbij de grootste prijs de gezelligheid was. Die lijn werd doorgetrokken in Nijmegen, waar een bijzonder gastvrije Dromaai de innerlijke mens van de Slagwerkers verzorgde.

 

Klik hier voor een uitgebreid fotoverslag.
Klik hier voor het persbericht met video van Omroep Gelderland.