Prachtig weekend tijdens 125 jaar Fanfare Stein

125 jaar Fanfare SteinHet weekend van zaterdag 6 oktober en zondag 7 oktober stond bol van de muziek voor Slagwerkgroep Neerbosch-Oost. Samen met de drumband van Société St. Martin Fanfare de Stein vierden zij het 125-jarig bestaan van de Limburgers. Het weekend begon op vrijdagavond met een repetitie in Nijmegen en zette zich voort in het gastvrije Stein. Op zondag werd het weekend afgesloten met een concert.

 

Ter voorbereiding op de Sla je Slag Cup 2018 speelde de Slagwerkgroep zijn programma in Stein. Op vrijdagavond begon de muziekcarrousel met een reguliere repetitie onder leiding van Neerbosch’ dirigent Melvin Puijn en op zaterdag vertrokken de Slagwerkers naar het zuidelijk Limburg. Daar werd het weekend afgetrapt met een intensieve repetitie onder leiding van gastdirigent Patrick Letterle, een ervaren HaFa-dirigent die de Slagwerkers mooie tips mee gaf om alles uit het bijzondere concertprogramma te halen. Na de repetitie kreeg ook de innerlijke mens de aandacht bij dé cafetaria van Stein: BigRib. Goed gevoed begonnen de Slagwerkers aan de optocht van Stein, die leidde naar het grote Oktoberfest. Duitse muziek, lederhosen en dirndl’s, bradwürst en grote pullen bier vormden een prima avondprogramma. De Slagwerkers van Slagwerkgroep Neerbosch-Oost deden het licht uit en toen was het al heel vroeg zondag.

125 jaar Fanfare SteinZondagochtend werd er na een gezamenlijk ontbijt nog gerepeteerd onder leiding van Melvin en werd de middag afgesloten met een concert met de drumband van Fanfare Stein. Voor de Slagwerkgroep een mooie try-out voor de Sla je Slag Cup, waarvoor de Nijmegenaren zaterdag 27 oktober strijden.

 

 

 

125 jaar Fanfare SteinVoor de Slagwerkers weer naar Nijmegen vertrokken werd nog een tussenstop gemaakt bij Brouwerij De Fontein. Onder het genot van lunch met een lekker biertje, colaatje en verse muntthee was er nog een rondgang door de plaatselijk brouwerij. Al met al een prachtig weekend met veel muziek, veel feest en vooral veel plezier. Op naar de Sla je Slag Cup!