Prestaties

Slagwerkgroep Neerbosch-Oost verzorgd zowel marsoptredens als concerten. Met een gevarieerd programma wordt er gespeeld in zowel binnen- als buitenland.

PrestatiesEnkele bijzondere optredens waren de muzikale bijdrage tijdens de opening van de Nijmeegse stadsbrug De Oversteek, de opening van station Nijmegen-Goffert en het concert ter ere van het 100-jarig bestaan van Concertgebouw De Vereeniging in Nijmegen. Daarnaast doet de Slagwerkgroep mee aan diverse parades en optochten.

Tijdens concerten staan er bijzondere werken op de lessenaar, veelvuldig afkomstig uit de Verenigde Staten of speciaal voor de Slagwerkgroep geschreven en gearrangeerd. Het publiek wordt daarbij getrakteerd op een muzikale beleving waarbij het ongestemd slagwerk aangevuld is met melodische slagwerkinstrumenten.

Sla je Slag Cup 2015Ook neemt de Slagwerkgroep deel aan concoursen en wedstrijden. Zo werd zeven keer het Nederlands Kampioenschap in de wacht gesleept en werd er een keer zilver en drie keer goud behaald op het Wereld Muziek Concours. In 2015 won de Slagwerkgroep de Sla Je Slag Cup, welke zij vervolgens in 2016 in Nijmegen organiseerden. In 2017 vierden de Slagwerkers hun 50-jarig bestaan, wat werd afgesloten met het behalen van het Nederlands Kampioenschap.