Slagwerkgroep brengt de zon naar Voorthuizen

Bloemencorso VoorthuizenWat uiteindelijk een regenachtig bloemencorso leek te worden, werd toch nog een zonnige dag! Slagwerkgroep Neerbosch-Oost was op zaterdag 16 september voor het eerst aanwezig bij het Bloemencorso Voorthuizen. De organisatie was in handen van de gastvrije Floria Vereniging Voorthuizen. De Slagwerkgroep deed mee aan het Bloemencorso in het dagprogramma, samen met drie andere korpsen.

 

Bloemencorso Voorthuizen

 

Net als in vorige week in Bemmel brachten de Slagwerkers weer leuke marsen met veel tempowisselingen, verschillende maatsoorten en een grote diversiteit aan exercitie. Wederom onder leiding van tambourma├«tre Sander Thoonen. Hij keek wederom tevreden terug op de performance van zijn Slagwerkgroep: “Het was allemaal weer wat beter dan vorige week, ik zie dat we iedere week groeien. Ik heb alle vertrouwen om goed te presteren in Schiedam”. Wouter en Vincent vormden de achterste linie. Ook zij zagen progressie. “Alles wordt steeds meer automatisme, het moet gewoon in het koppie gaan zitten”, keek Wouter tevreden terug.

Voor de Slagwerkgroep was dit het laatste marsoptreden van een muzikale maand, ter voorbereiding op het Concours in Schiedam. Het eerst volgende optreden op de agenda is de Sla je Slag Cup 2017 in Puijflijk. Het laatste weekend van september hebben de Slagwerkers nog een repetitieweekend onder leiding van dirigent Melvin Puijn, docent Hans van de Moosdijk en tambourmaître Sander Thoonen.

Klik hier voor de foto’s van het Bloemencorso Voorthuizen.