Slagwerkgroep graag geziene gast in Bemmel

Streetparade BemmelSlagwerkgroep Neerbosch-Oost was na een jaar afwezigheid weer present op de Aalbers Taptoe in Bemmel tijdens de Streetparade. Als afsluitend marskorps ging de trommelende formatie door de straten van Bemmel om het publiek mee te nemen naar de taptoe, bij het naastgelegen Kasteel De Kinkelenburg. Het was een zonnige dag in een regenachtige week, wat zorgde voor een goede sfeer op deze muzikale middag. De organisatie was in handen van ESKA Bemmel en kondigde de Slagwerkgroep aan in de Taptoekrant als ‘graag geziene gast’.

5Zoals altijd kreeg de Slagwerkgroep een warm welkom van de organisator ESKA Bemmel. Een feest van herkenning, omdat het al de derde keer in korte tijd was dat de Slagwerkers aanwezig waren op de Aalbers Taptoe. Tijdens de Streetparade speelde de groep onder andere twee marsen die gebracht gaan worden op het concours in Schiedam, beide marsen geschreven door dirigent Melvin Puijn. Tambourmaître Sander Thoonen was ook erg enthousiast over de inzet van zijn slagwerkers: “ik heb volle bak genoten!”. Ook Slagwerker Niels, die na lange tijd de fielddrum had ingeruild voor de bongo’s, werd in vervoering gebracht na het optreden: “Bemmel voelt als thuiskomen, altijd genieten!”.

De Streetparade paste mooi op de agenda van de Slagwerkgroep ter voorbereiding op het mars/stilstaand concours in Schiedam in november. Volgende week speelt Slagwerkgroep Neerbosch-Oost in Voorthuizen tijdens het Bloemencorso.

Klik hier voor de foto’s!