Slagwerkgroep laat zien te kunnen vernieuwen

Try-out ElspeetSlagwerkgroep Neerbosch-Oost heeft zich tijdens het try-out concert weer van zijn beste kant laten zien. Met de slagwerkgroepen van Juliana Doornspijk en en Elspeets Fanfare Korps gaven de slagwerkers een concert in de markante bibliotheek van Elspeet. Voor de ontvangende vereniging uit Elspeet en Juliana was het de try-out voor een aankomend concours. Slagwerkgroep Neerbosch-Oost speelde voor het eerst een deel van het programma voor The Percussion Experience 2020. Kortom: er stonden weer mooie programma’s op de lessenaars! Meer bijzonder was dat bij de Slagwerkgroep de jongste leden Bas, Fabian en Robert zeer verdienstelijk debuteerde. Ook voor Marcel was dit het eerste concert met de Slagwerkgroep.

De dag begon in de middag met een repetitie, die gepast werd afgesloten met een derde helft bij de plaatselijke cafétaria. Na de verzorging van de innerlijke mens werd het concert afgetrapt door Juliana uit Doornspijk, onder leiding van dirigent Melvin Puijn, die een drukke avond had met het dirigeren van twee slagwerkgroepen. In het programma liet de Nijmeegse Slagwerkgroep weer eens zien vernieuwend te zijn: het publiek werd verrast met een prachtige dwarsfluit solo van Mariëlle tijdens Nzuri Mwana.

De slagwerkers van Elspeet Fanfare Korps, onder leiding van presentator van The Percussion Experience 2020 Wibrand van Norel, sloten af met een gewichtig concoursprogramma. Als kers op de taart namen een aantal Slagwerkers nog wat prijzen mee naar Nijmegen: zij vielen in de prijzen tijdens de loterij, waarmee een bijdrage is geleverd aan de kas van de plaatselijke vereniging.