Slagwerkgroep mooie afsluiter SJSC17

Sla je Slag Cup 2017Slagwerkgroep Neerbosch-Oost heeft op zaterdag 14 oktober op de Sla je Slag Cup 2017 een mooi optreden neergezet ter voorbereiding op het concours in Schiedam in november. Met 85 punten waardeerde juryleden Wibrand van Norel en Martijn Oostra een bijzonder programma met twee super muzikale marsen, geschreven door dirigent Melvin Puijn en een door Oostra geschreven concertwerk: Galapagos. Het was voor het eerst dat de werken werden gepresenteerd voor het grote publiek. De Slagwerkers sloten de Sla je Slag Cup 2017 af, die dit jaar dik verdiend gewonnen werd door Fanfare EMM Heijen. De Sla je Slag Cup werd dit jaar georganiseerd door DCAP in Dorpshuis De Lier in Puiflijk. Zij wonnen de Sla je Slag Cup vorige jaar in Nijmegen.

Het doel voor de Slagwerkgroep was duidelijk: een gezellige dag en feedback krijgen ter voorbereiding op het concours in Schiedam op het mars-concert programma. En gezellig was het!
Het optreden opende met de opmars, waarbij de djembé’s van achteruit de zaal opkwamen en een XXL confetti-kanon afschoten (excuses aan de zaalveger). De opening stond. Vervolgens speelde de Slagwerkgroep Downwood Walk, een muzikale en moderne mars met verschillende tempi en maatsoorten. Een warm applaus viel de groep ten deel van het in grote getale aanwezig publiek.

22522322_1487239068031816_1033086712_o

Het concertwerk dat ten gehore werd gebracht was Galapagos, geschreven door Martijn Oostra voor Slagwerkgroep Neerbosch-Oost. Voorafgaand aan het concertwerk werd nog stilgestaan bij de verjaardag van jurylid Van Norel, die uit handen van dirigent Puijn een taart ontving met daarop de felicitaties en het logo van de Slagwerkgroep. Galapagos werd bijzonder goed ontvangen door het publiek, die een toegift nog wel hadden gewaardeerd, maar the show must go on. De jury waardeerde het geheel met 85 punten en gaf mooie feedback om de komende weken mee aan de slag te gaan richting het concours in Schiedam op zaterdag 4 november.

Sla je Slag Cup 2017De slagwerkgroep van Fanfare EMM Heijen ging naar huis met de Sla je Slag Cup 2017. De groep stond hierbij onder leiding van oud-dirigent van Slagwerkgroep Neerbosch-Oost Casper Traa.
Zoals gezegd, het doel van de Slagwerkgroep: gezelligheid. De goede sfeer in Puiflijk werd doorgetrokken naar Nijmegen in Beer & Bites, waar de groep ongetwijfeld nog vaak terug zullen keren.

Klik hier voor een uitgebreid fotoverslag.