Slagwerkgroep Neerbosch-Oost marcheert door zonnig Gelderland

Bloemencorso Voorthuizen 2019Op zaterdag 21 september 2019 heeft Slagwerkgroep Neerbosch-Oost opgetreden tijdens het bloemencorso in Voorthuizen en tijdens de lichtjesoptocht van het fruitcorso in Tiel: Tiel by Night. Het weer werkte goed mee. Met temperaturen rond de 23 graden was het het publiek massaal toegestroomd en was het prima muziek maken.

In Voorthuizen traden de Slagwerkers aan om deel te nemen aan het middagprogramma van het Bloemencorso. Tussen de met bloemen versierde wagens en bloemenprinsessen bracht de Slagwerkgroep een volledig vernieuwd marsrepertoire. Het was moeilijk voor het publiek stil te blijven staan terwijl de groep voorbij kwam met swingende marsen.

Tiel by Night 2019Na een gastvrij ontvangt in Tiel door de plaatselijke muziekvereniging KTSM was het tijd om de innerlijke mens voor te bereiden op Tiel by Night, bezocht door zo’n 40.000 toeschouwers. Na een korte tocht door het centrum tussen de prachtige fruitcreaties gaven de Slagwerkers acte de presence tijdens de doorkomst voor het grote publiek. Hier werden alle wagens en muziekverenigingen voorgesteld, gepresenteerd door Jochem van Gelder. De Slagwerkgroep was in het kader van Tiel by Night zelf ook verlicht: alle instrumenten en spelers waren voorzien van subtiele verlichting.

Klik hier voor een uitgebreid fotoverslag.