Slagwerkgroep Neerbosch-Oost Nederlands Kampioen!

NK OosterhoutSlagwerkgroep Neerbosch-Oost is op zaterdag 2 februari 2019 Nederlands Kampioen geworden van de 3e divisie Slagwerkgroepen Concertwedstrijden. In Oosterhout werd de titel met 85,00 punten overtuigend binnen gehaald door de slagwerkers van Melvin Puijn. Voldoende om de beker met de rood-wit-blauwe wimpel mee naar Nijmegen te nemen. Slagwerkensemble Concordia Obbicht werd op het hoogste niveau Nederlands Kampioen met een verpletterende score van 96,00 punten.

De Slagwerkgroep ging naar het NK met het programma dat zij ook lieten horen én zien op de Sla Je Slag Cup. Het programma werd geopend met ‘Attractive Force’ van componist Ruben Maathuis; een prachtig samenspel van complexen ritmieken en melodisch en ritmisch slagwerk.

NK OosterhoutHet tweede en tevens laatste werk kwam van de hand van dirigent Melvin Puijn. De Nijmegenaren trakteerden het publiek op een muzikaal huzarenstukje: ‘Music from Hans Zimmer’. Ondersteund met samples van wind en een tikkende klok speelden de Slagwerkers zich door het nummer. Naar mate het werk vorderde kwam er steeds meer schwung in de groep, waarbij de slagwerkers continu wisselde van instrument.

Klik hier om Attractive Force van Ruben Maathuis te bekijken.
Klik hier om Music from Hans Zimmer van Melvin Puijn te bekijken.

Klik hier voor meer foto’s van het NK!