Slagwerkgroep Neerbosch-Oost opent Steinder Oktoberfest

Oktoberfest SteinOp zaterdag 6 oktober 2019 heeft Slagwerkgroep Neerbosch-Oost meegelopen in de optocht voorafgaand aan het grote Steinder Oktoberfest in Stein (L). Alle deelnemers aan de optocht waren in Tiroler stijl verkleed en uit de wagens die deelnamen klonk ook de vrolijke, kenmerkende schlager muziek. Tijdens de optocht werd de inwoners van Stein meegevoerd naar de feestlocatie Merode, waar Duo Grenzelos en Die Verrückte Stunde klaarstonden om het feest compleet te maken!

Oktoberfest Stein

 

De zaterdag werd voor de Slagwerkers vooraf gegaan aan een bezoek naar het streekmuseum van het naast Stein gelegen Elsloo. Een bijzondere rondleiding door de omgeving en een rondleiding door het museum dat ging over de oorlogjaren van het dorp en de omgeving lieten een grote indruk achter. Ook het bezoek aan een authentieke woning, winkel en keuken was erg interessant. Na de rondleiding was het tijd voor een hapje, een drankje en vervolgens de optocht. Na de feestelijke opening barstte het feest los in Merode waar de pullen bier vlot over de bar gingen.

Op zondag keerde de Nijmegenaren terug naar huis, na een goede nachtrust en een stevig ontbijt zat het weekend er al weer op. Wij bedanken de organisator Dirgelländer Muzikanten voor hun gastvrijheid en de gezelligheid tijdens dit mooie weekend!

Klik hier voor een fotoverslag.