Slagwerkgroep promoveert met innovatief programma

Concours Schiedam 2017Zaterdag 4 november 2017 in Slagwerkgroep Neerbosch-Oost gepromoveerd naar het hoogste niveau met een innoverend marcherend en concerterend programma onder leiding van dirigent Melvin Puijn en tambourmaître Sander Thoonen. De Slagwerkgroep kwam ’s ochtends uit in de tweede divisie en behaalden voor het concertwerk 85,17 punten en voor het marcherende werk 82 punten.

Concours Schiedam 2017De Slagwerkgroep speelden tijdens het concerterende deel Galapagos, speciaal door Martijn Oostra geschreven voor de Slagwerkers. Hier kan ook niet gesproken worden van een slagwerkstuk, maar een echt lied. Betoverende melodie, virtuoze ritmes en weergaloze tempowisselingen. Alles zat in dit concertwerk. Dirigent Melvin Puijn was uiterst tevreden over deze uitvoering: “Vier weken geleden speelden we dit stuk voor het eerst op de Sla je Slag Cup en we hebben onszelf vandaag echt overtroffen!”, sprak de dirigent trots over zijn groep. De jury waardeerde de uitvoering met 85,17 punten.  Met als tip: ‘Denk eens na over een podium concours’.

Concours Schiedam 2017Het marswerk, geschreven door dirigent Melvin Puijn, Downwood Walk bracht ook een totaal nieuw elan aan het doorgaans traditionele concours. Met twee djembé’s in de formatie verraste de Slagwerkgroep zowel publiek als jury. Ook dit muziekstuk stond bol van tempowisselingen en verschillende maatsoorten. Onder leiding van tambourmaître Sander Thoonen werden er fraaie counters gemaakt, een slow-march gelopen en een quick-march ingezet. Een mooie performance met een beoordeling van 82 punten. “Ik weet zeker dat wij het vetste optreden hebben neergezet in Schiedam! Vernieuwend, fris en vermakelijk voor het publiek. Sowieso hadden wij vandaag veel plezier en daar gaat het om!”.

Terug in Nijmegen bleef het nog lang gezellig. Onder het genot van een hapje en een drankje sloten de Slagwerker de promotie naar het hoogste niveau af. En het bleef nog lang onrustig…

Voor een uitgebreid fotoverslag: klik hier!