Slagwerkgroep valt in de prijzen op ONSK 2018

ONSK 2018Op zaterdag 21 april 2018 is Slagwerkgroep Neerbosch-Oost in de prijzen gevallen bij het ONSK 2018 (Open Nederlandse Slagwerk kampioenschappen). Met 86 punten behaalde zij een mooie tweede plaats en paukenisten Dennis en Hans wonnen de solistenprijs binnen hun klasse. Het werk Kunga van Henk Smit werd gespeeld voor een geblindeerde jury bestaande uit juryvoorzitter John Sonderen, Gerda Tuinstra en Henk Mennens. Zonder te weten welke slagwerkgroep het nummer bracht werd er beoordeeld, puur op wat de jury hoorde. Een mooi concept, een mooie dag, een mooie groep.

ONSK 2018Slagwerkgroep Neerbosch-Oost werd onder leiding van Melvin Puijn tweede achter Slagwerkgroep St. Cecilia uit Gendt (GLD), die met een puntje meer de beker mee naar huis namen. Binnen de middenklasse ongestemd was er ook een solistenprijs te winnen en wel voor de spelers van de paukenpartij van Kunga. Die prijs ging mee naar Nijmegen!

Voor de Slagwerkers was dit een nieuwe ervaring, het debuut op het ONSK. Naast de geblindeerde jurering speelde iedere verenigingen op instrumenten die beschikbaar waren gesteld door Majestic. De dag werd afgesloten met een vette set van Fusus, waar de componist van de volgende editie ONSK deel van uitmaakte: Ruben Maathuis.

Klik hier voor een uitgebreid fotoverslag!