Slagwerkgroep vierde op Sla je Slag Cup 2018

Sla je Slag Cup 2018Op zaterdag 27 oktober 2018 is Slagwerkgroep Neerbosch-Oost vierde geworden op de Sla je Slag Cup 2018 in Heijen. Slagwerkgroep Prins Bernhard nam de Cup meer naar Apeldoorn met 92,9 punten. Ook deze editie was wederom een prachtige dag met veel verschillende performances. Van traditionele slagwerkgroepen tot moderne groepen waar waar innovatieve muziek voor op stond. Tot die laatste categorie mochten de slagwerkers van Neerbosch-Oost zich scharen.

 

Sla je Slag Cup 2018De Slagwerkgroep opende hun optreden met Attractive Force van Ruben Maathuis, een stuk dat vorig jaar werd aangeboden door aftredend voorzitter Hans Kersten. Als tweede werd Music from Hans Zimmer gespeeld, gearrangeerd door dirigent Melvin Puijn. De jury bestaande uit Henk Mennens en Jos Schroever beoordeelde het optreden van Slagwerkgroep Neerbosch-Oost met 86,33 punten, goed voor een eerste prijs en een vierde plaats van de 11 deelnemers.

Ook docent van de Slagwerkgroep Hans van de Moosdijk nam deel aan de Sla je Slag Cup met zijn slagwerkgroep van de Heineken Fanfare Den Bosch, zij behaalde een mooi puntenaantal van 86,06 punten. Samenwerking stond centraal deze dag. Zo hebben wij logistiek intensief en prettig samen gewerkt met de slagwerkers van Volharding Huissen.

Klik hier voor een video van Music from Hans Zimmer van Melvin Puijn.

Klik hier voor een video van Attractive Force van Ruben Maathuis.