Slagwerkgroep

De Slagwerkgroep bestaat uit een groep enthousiaste muzikanten in de leeftijd van 8 tot 60 jaar. Sinds eind 2014 staan zij onder leiding van dirigent Melvin Puijn. Onder zijn leiding is er een gevarieerd concertprogramma op de lessenaar komen te staan, waarbij het ritmische slagwerk wordt aangevuld met melodisch slagwerk. Ook tijdens marsoptredens wordt er een modern repertoire aan het publiek gebracht waarbij bongo’s, toms, een beatring en een cowbell zeker niet mogen ontbreken. Tijdens marsoptredens staat de Slagwerkgroep onder leiding van de tambour-maître Sander Thoonen.

Groepsfoto

De Slagwerkgroep repeteert iedere vrijdagavond in Wijkcentrum De Schalmei aan de Symfoniestraat 204 in Nijmegen van 20.00u tot 22.00u en is vrij te bezoeken.

Dirigent

MelvinMelvin Puijn (1982) is geboren in Nijmegen en opgegroeid in Groesbeek. Vanaf zijn 8e volgde hij drumles op de muziekschool en op zijn 14e had hij de diploma’s A t/m D op zak. Op zijn 18e haalde hij zijn diploma slagwerkdirigent. Tijdens zijn opleiding en daarna is Melvin lid geweest van Slagwerkgroep Neerbosch-Oost. In die periode is hij met de groep meerdere malen Nederlands Kampioen geworden en heeft hij NK solistenconcours gewonnen samen met huidig lid Sytse Joosten. 

In de jaren na zijn lidmaatschap bij de Slagwerkgroep heeft Melvin in verschillende (cover)bands gedrumd door heel Europa en is hij gestart bij verschillende slagwerkgroepen in de regio als dirigent. Momenteel is hij dirigent bij de slagwerkgroepen in Huissen en Afferden-Puijflijk en geeft hij les bij de slagwerkgroep in Gendt. 

Naast zijn muzikale activiteiten speelt Melvin een rol in het jeugdbeleid van de KNMO. Een van de redenen waarom Melvin dirigent is bij Slagwerkgroep Neerbosch-Oost: zijn expertise rondom muziek in combinatie met jeugd. Onder leiding van Melvin worden er workshops gegeven op basisscholen en begeleidt hij de Slagwerkgroep in de jeugd-ledenwerving. 

Heeft u een vraag aan Melvin, dan kunt deze stellen via ons secretariaat: info@neerbosch-oost.nl