Streetparade Nijmegen Klinkt wederom een groot succes

Nijmegen Klinkt!Nijmegen Klinkt! 2018 was wederom een groot succes op zaterdag 2 juni. Voor de tweede keer werd er op de zaterdag een Streetparade georganiseerd in de straten van het centrum van Nijmegen. De uitmuntende organisatie was in handen van de Nijmeegse Federatie voor Muziekvereningen. De Streetparade had een groot deelnemersveld met muziekverenigingen uit Nijmegen, maar ook diverse muziekverenigingen uit de omgeving. Het evenement was goed bezocht, op zondag wordt het programma voortgezet door verschillende orkesten en koren uit het Rijk van Nijmegen die dan de vele podia zullen bezetten.

Nijmegen Klinkt!Onder leiding van tamboermaître Sander Thoonen marcheerden de Slagwerkers door de Nijmeegse straten, waar zij veel bekijks trokken met hun stoere uitstraling. Een witte blouse, zwarte bretels, een kekke zonnebril en een zomers repertoire zorgden ervoor dat het publiek niet stil bleef staan en veel telefoons tevoorschijn kwamen om het bijzondere optreden te filmen.

 

 

Nijmegen Klinkt! Nijmegen Klinkt! werd afgesloten met een finale, waaraan een aantal Slagwerkers aan meededen. Zij begeleidde met de andere muziekverenigingen zes pipers van Batavorum Pipes en Drums Nijmegen en brachten Highland Cathedral en Amazing Grace. De Nijmeegse streetparade werd afgesloten met ‘Al mot ik krupe’, het stadslied van Nijmegen!

Klik hier voor een uitgebreid fotoverslag.