Visie

In 1967 werd Jeugddrumband Neerbosch-Oost opgericht voor de kinderen uit de gelijknamige wijk. In de daaropvolgende jaren kwam er een majorettekorps bij, wat later het twirlteam zou worden. Tegenwoordig reizen de slagwerkers door de muziekwereld als Slagwerkgroep Neerbosch-Oost.

Slagwerkgroep Neerbosch-Oost is niet meer weg te denken uit Wijkcentrum De Schalmei. Maar de slagwerkgroep is ook veel buiten het wijkcentrum te bewonderen bij optredens als het Nijmegen Klinkt!, de open dag van de wijk en diverse optochten. Naast de marsoptredens verzorgd Slagwerkgroep Neerbosch-Oost ook concerten. Deze worden vaak in de regio Nijmegen gegeven in samenwerking met collega-ensembles.

Terug naar de wortels: ooit begon de Slagwerkgroep als jeugdgroep en sinds 2016 is er gestart met actieve jeugdledenwerving. Sindsdien heeft de Slagwerkgroep weer een actieve opleiding. Om kinderen in opleiding te krijgen geven wij workshops op basisscholen en treden de jeugdleden op met de Slagwerkgroep.

De Slagwerkgroep is een muziekvereniging en muziek verenigd. Het belangrijkste speerpunt voor de Slagwerkgroep is dat er een goede sfeer is op de repetities en dat er op een gezellige manier naar leuke optredens toe kan worden gewerkt. De leden centraal bij de Slagwerkgroep en er worden leuke activiteiten georganiseerd buiten de muziek om. Daarbij streeft de Slagwerkgroep er naar om jaarlijks een weekend weg te gaan met de vereniging, gekoppeld aan een muzikale activiteit.

Visie